4-й етап знайомство з інститутом гідробіології НАН України

На цьому тижні в рамках 4-го етапу екологічного конкурсу «Земля – наш дім. Водна оболонка Землі» команди-учасниці відвідали Інститут гідробіології НАН України.

Учнівська молодь із великим задоволенням познайомилась з провідним в Україні науковим центром з великим досвідом комплексних гідроекологічних, гідробіологічних, іхтіологічних, біотехнологічних, радіобіологічних досліджень прісноводних екосистем.

Працівники відділу екологічної фізіології гідробіонтів та біотехнології не лише провели учасникам екопроєкту цікаву і пізнавальну екскурсію, а й ознайомили їх з біотехнологіями поліциклічного цілорічного культивування гідробіонтів різних трофічних рівнів, показали установки, що моделюють водотоки та умови зони заплеску водойм, дали можливість погодувати гамарид та подивитись на плідників осетрових та коропових видів риб.

Також команди ознайомились з методами біотестування і змогли виконати аналіз на токсичність за допомогою дафній зразків води, відібраних у водних об’єктах, що досліджуються в рамках написання наукових робіт. Окрім токсичності, учні також змогли визначити рівень pH принесених зразків води та деякі гідрохімічні показники.

Команди та організатори проєкту висловлюють щиру вдячність керівництву Інституту гідробіології НАН України за можливість відвідати та ближче познайомитись з роботою наукової установи. Особлива подяка керівнику відділу екологічної фізіології гідробіонтів та біотехнології Кроту Ю.Г та фахівцям цього відділу Кіпніс Л.С., Гончаровій М.Т та Мардаревичу М.Г

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *