Канікули гуртківців ЦТКУМ

Цього року зимові канікули виявилися як ніколи дуже довготривалими. Проте вихованцям Центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Оболонського району нудьгувати не довелося.

Педагоги ЦТКУМ вирішили провести для вихованців ознайомлюючі заняття з різних напрямків діяльності закладу. Так вихованці гуртків спортивно-туристського напрямку змогли відвідати майстер-класи з декоративно-ужиткового мистецтва та заняття з краєзнавства. Гуртківці декоративно-ужиткового та краєзнавчого напряму отримали базові знання зі спортивного орієнтування  та спробували себе у фігурному володінні велосипедом.

Здобуті знання з краєзнавства учасники заходів змогли застосувати при проходженні квесту, під час якого вихованці ознайомились з видатними пам’ятками Києва та усієї України, пригадали видатних особистостей, політиків, спортсменів, діячів культури, які відігравали і відіграють важливу роль в історії нашої країни. Також наші вихованці ознайомились з архітектурою України та її замками і, навіть, змогли на деякий час відчути себе археологами.

Цікавість учасників викликали заняття з надання домедичної допомоги, під час яких кожен зміг спробувати надати допомогу потерпілим при опіках, пораненнях, транспортувати потерпілого на ношах.

Звісно кожен учасник не пішов додому без маленького сувеніру на пам’ять, який зміг зробити власноруч на майстер-класі з декоративно-ужиткового мистецтва.

І хоча час від часу лунали повітряні тривоги, заняття не переривалися, а продовжувалися в укритті.

Заняття проводилися протягом двох тижнів і не тільки принесли користь вихованцям ЦТКУМ, а довели те, що ніяка війна не може стати на заваді в отриманні нових знань і організації цікавого і змістовного дозвілля.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *