Місячник зі спортивного орієнтування

Завершився Місячник зі спортивного орієнтування для учнівської молоді Оболонського району. Незважаючи на складну ситуацію в країні, доволі суворі погодні умови та повітряні тривоги учасниками цьогорічного Місячника стали понад сто учнів ЗЗСО № 8, 14, 20, 214, 225, 231, 239, 240, 298, 328 та ЦТКУМ.

Декілька тижнів юні спортсмени відвідували заняття, що проводилися на базі Центру туризму та краєзнавства учнівської молоді. Кожне таке заняття складалося з теоретичної та практичної частин. За перші три тижні Місячника школярі познайомилися з умовними знаками та видами спортивних карт, опанували роботу з компасом та розглянули різні види спортивного орієнтування. Крім того, кожен учасник мав можливість пройти тренувальні дистанції з різних видів спортивного орієнтування: за вибором, у заданому напрямку та лабіринт. Таким чином за три тижні теоретичних та практичних занять навіть новачки в цьому виді отримали досвід та вміння орієнтування на місцевості та роботи зі спортивною картою.

04.03.2023 р. всіх учасників Місячника гостинно зустрічав ЗЗСО № 285. Саме на базі цієї школи Центром туризму та краєзнавства учнівської молоді були проведені навчально-тренувальні змагання зі спортивного орієнтування. Змагання проводилися на дистанції за вибором у п’яти вікових групах (ЧЖ10, ЧЖ12, ЧЖ14, ЧЖ16 та ЧЖ18). Ці змагання стали підсумком  і завершальним етапом цьогорічного Місячника. Спортсмени не лише закріпили набуті знання, але й отримали досвід участі у змаганнях зі спортивного орієнтування, а переможці вікових груп стали володарями дипломів та смачних призів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *