Презентація проєкту ( 1 етап)

18 жовтня у Центрі туризму та краєзнавства учнівської молоді Оболонського району відбулась презентація проєкта та перший етап конкурсу «Земля – наш дім. Водна оболонка Землі»

В проєкті беруть участь 7 команд закладів загальної середньої освіти Оболонського району м. Києва (9, 20, 233, 252, 285, Оболонь, Потенціал), які будуть протягом року вивчати  проблеми гідроекології, відвідуватимуть екскурсії, прослуховуватимуть цікаві  і пізнавальні лекції, будуть робити лабораторні досліди та писати науково-практичну роботу. Переможці конкурсу відправляться в дводенну експедицію, де зможуть побувати в ролі справжніх дослідників.

На презентацію проєкту також завітали фахівці, робота яких безпосередньо пов’язана з водними ресурсами:

  • Долішня Марина Олександрівна, завідувач сектору екології Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації;
  • Гончарова Марія Тимофіївна, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник, провідний фахівець відділу екологічної фізіології гідробіонтів та біотехнології Іституту гідробіології НАН України;
  • Янюк Марія Андріївна, інженер відділу екологічної фізіології гідробіонтів та біотехнології Іституту гідробіології НАН України;
  • Петренко Лідія Василівна, начальник відділу гідрологічних прогнозів Українського гідрометеорологічного центру ;
  • Смірнова Ольга Олександрівна, провідний гідролог Центральної геофізичної обсерваторії.

Під час презентації команди-учасниці не лише презентували свої емблеми, а й відвідали цікаві і пізнавальні локації, на яких змогли подивитись як проводиться гідрохімічний аналіз води, роздивитись у мікроскопі , які живі організми присутні у природних водоймах , ознайомились з водними об’єктами міста та методами прогнозування.

Також команди взяли участь у цікавій і інтерактивні локації, на якій змогли проявити кмітливість та інженерне мислення для побудови водопроводів з підручник матеріалів.

Наш проєкт розрахований на нове екологічно свідоме покоління, яке готове діяти вже сьогодні,  щоб урятувати нашу прекрасну, але вкрай переобтяжену шкідливими плодами людської діяльності планету. Попереду у команд  ще 7 цікавих етапів.

Протокол

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *