Національний музей Чорнобиль (2019)

ХХІІ районний конкурс «Музеєзнавець» завершено. Протягом березня учнівська молодь Оболонського району знайомилась з Національним музеєм «Чорнобиль». За цей час команди закладів освіти №№ 4, 8, 9, 14, 18, 20, 157, 225, 233, 240, 245, 252, 299 та «Оболонь»  відвідали оглядові екскурсії музеєм,  познайомились з історією його створення і розвитку. За результатами цієї роботи учасники розробили рекламні мультимедійні презентації Національного музею «Чорнобиль».

03.04.2019 р. Центром туризму та краєзнавства учнівської молоді  було проведено залікову гру на базі музею. У день проведення заходу команди закладів освіти виконали ряд завдань, пов’язаних з історією музею, його експозицією та окремими експонатами.

Керівники команд разом з учнями працювали над завданням на знання хроніки подій на Чорнобильській АЕС, а також  відповідали на запитання квесту у виставкових залах музею. Окремі учасники команд прослухали тематичну екскурсію «Сучасний стан зони відчуження. Екологічний аспект» та виконали завдання по прослуханому матеріалу.

За результатами роботи команд на всіх етапах конкурсу були визначені переможці XХІІ районного краєзнавчого конкурсу «Музеєзнавець».

І місце – ЗЗСО № 233

ІІ місце – СШ № 252 ім. В. Симоненка

ІІІ місце – НВК № 240 «Соціум»

Крім того було нагороджено найкращу рекламну презентацію Національного музею «Чорнобиль», яку розробили учні ЗЗСО № 233.

Справжнім сюрпризом для всіх учасників конкурсу стала зустріч із представниками міжнародної неурядової організації FOWPAL, метою діяльності якої є підвищення благополуччя людей та забезпечення сталого розвитку. В ході неформальної зустрічі учнівська молодь Оболонського району мала можливість познайомитися з діяльністю організації та поспілкуватись з її президентом доктором Гонґ Дао-Тзе.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *