Проект «Надання першої домедичної допомоги»

Першу медичну (долікарську) допомогу потерпілому повинен вміти надати не тільки медичний працівник, але і кожна людина, що має відповідні навички, отримувати які необхідно, починаючи зі шкільної лави.

У повсякденному житті екстрені ситуації виникають щохвилини – забої, розтяги, переломи, відмороження, теплові удари, ураження електричним струмом, утоплення.

З вересня по грудень було реалізовано проект навчання з надання першої медичної допомоги “Надання першої долікарської допомоги, як важлива складова військово-патріотичного виховання молоді”. Цей проект виграла Громадська організація “Об’єднані війною. 90-й батальйон” для підлітків та молоді Оболонського району.

Більше 500 вихованців ЦТКУМ з 13 навчальних закладів Оболонського району (8, 9, 20,170, 214, 216, 231, 239, 256, 285, 298, гімназія “Потенціал”) пройшли навчання. Заняття проводились на базах освітніх закладів, в присутності педагогів або батьків.

Для нас туристів – це безцінні знання! І ми дуже раді, що цей проект змогли пройти наші вихованці. Діти отримали такі необхдні в повсядкденному житті знання, корисні поради і певний досвід, а також спробувати свої сили, зробивши непрямий масаж серця на спеціальних тренажерах. Для ефективного проведення занять використовувалось спеціальне обладнання. До проекту були залучені ветерани АТО і ООС, а також медики, що і сьогодні повахтово несуть службу на передовій.

В умовах проведення бойових дій на сході України, нестабільної соціально-політичної ситуації в державі, яка дедалі загострюється та характеризується чисельними терористичними проявами з великою кількістю постраждалих, суспільство повинне відповідально підходити до підготовки підлітків та молоді до дій у надзвичайних ситуаціях і в особливий період.

Дякуємо всім, хто приймав участь у проекті!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *